Sevärdheter i Pescara

Pescara en bra stad att upptäcka till fots och det finns flera gågator. Det är inte speciellt långt att promenera mellan exempelvis stadskärnan och glasscaféerna vid havet.

Pescara2, photo Nazareth College

Arkitektur

Pescara är en stad mestadels modern stad med relativt få spår av sitt förflutna, mycket på grund av ödeläggelsen under andra världskriget. Vintern 1943-44 drabbades regionen hårt av den nazistiska arméns reträtt. 14 september 1943 släppte 37 amerikanska bombplan sammanlagt 341 bomber på Pescara. Efterkrigstidens återuppbyggnad tog fart först i början av 1960-talet.

Marmorskulpturen La nave di Cascella är stadens viktigaste monument. Skulpturen föreställer en roddbåt som påminner om att fångar utnyttjades som rorsmän på fartyg fram till 1859.

La Nave di Cascella Pescara, photo GIO IAB

Museer

Museo d’Arte Moderna ”Vittoria Colonna” är ett modernt konstmuseum inrymd i en spännande 50-talsbyggnad ritad av arkitekten Eugenio Montuori. Museet har lånat sitt namn från markisinnan i Pescara som var vän med Michelangelo.

Museo Ittico visar det marina livet i Adriatiska havet. Här kan du bland annat se havssköldpaddor och en samling med skelett från kaskelot- och sillval. Museo delle Genti d’Abruzzo är inrymt i Pescaras gamla fästning. Museet visas utställningar om livet i Abruzzo, från förhistorisk tid fram till den industriella revolutionen. Museo casa natale Gabriele D’Annunzio är inrymt i det 1700-talshus där den kända författaren och politikern föddes.

Väderprognos

Idag 24 Jan 25 Jan 26 Jan
7/-2 °C
6/1 °C
3/-2 °C
4/-4 °C

Rekommenderade hotell

Via Piave, 142, 65122 Pescara

Piazza Duca D'Aosta 4, 65121 Pescara

Via M.Forti 14, 65122 Pescara